Om oss

Masthuggets Kampsportsklubb (MKK) är en ideell demokratisk idrottsförening, belägen i Göteborg. Styrelsen är vald av medlemmarna och i år har vi följande styrelse:

MKK Styrelse 2021

Ordförande: Peter Wallin
Sekreterare: Roger Eriksson
Kassör: Carl Booberg
Revisor: Viktoria Kortangsakul
Firmatecknare: Lina Svendsèn Eriksson

Värderingar

Masthuggets Kampsportsklubb (MKK) bedriver idrottsverksamhet (kampsport) för barn, unga och vuxna. Centralt i vår verksamhet är att alla skall känna sig välkomna och bli behandlade med respekt och värdighet.

För oss går fostran och idrott hand i hand. Därför är vi måna om att skapa en miljö fri från diskriminering, sexism, rasism eller annan extremism. Självklart är MKK en förening som tar avstånd från doping, droger, alkohol och tobak.

Alla som delar våra värderingar är välkomna att bli medlemmar och vara med och besluta om föreningens framtid.

Historia:

År 2011 bildades det sällskap som senare blir den ideella idrottsföreningen Masthuggets Kampsportsklubb. Det första officiella årsmötet sker 3 juni 2012. Styrelsen som blir vald vittnar om några av de mest engagerade medlemmarna vid starten.

  • Ordförande (2012): Carl Booberg
  • Vice Ordförande (2012): Adam Admoni
  • Kassör (2012): Linnèa Forsten
  • Sekreterare (2012): Viktoria Kortangsakul
  • Ledamot/Suppleant (2012): Mathias Carlund
  • Ledamot/Suppleant (2012): Patric Björn

Många av medlemmarna de första åren har sin bakgrund i idrotten Mixed Martial Arts (MMA). Föreningen ansluter sig tidigt till Budo och Kampsportsförbundet genom Svenska Kung Fu och Wushu Förbundet. Senare ansluter sig även föreningen till Svenska MMA-förbundet, Submission Wrestling-förbundet, Kickboxningsförbundet och Thaiboxningsförbundet. Bredden av kampsporter som utövas i föreningen speglar medlemmarnas varierade bakgrund.

Sedan start har föreningen tränat barn, ungdomar och vuxna. Föreningen har också producerat många skickliga tävlingsidrottare i diverse kampsporter, med svenska mästare i Wushu (Sanshou), MMA och Kickboxning.

Framtid

Sedan föreningen startades har hundratals (antagligen tusentals) barn, ungdomar och vuxna hittat rörelseglädjen genom Masthuggets Kampsportsklubb. Vår förening har en otrolig bredd. Från barn till vuxna. Från motionär till elit. Från otränad till vältränad. Hos oss är alla välkomna!

Vi på MKK är stolta över vår insats för ett bättre samhälle med friska och välmående människor.
MKK har ett stort antal ledare som tillsammans med styrelsen driver föreningen i ideell regi.

För att säkerställa föreningens framtid är vi noga med fortlöpande ledarskapsutbildningar som fokuserar på både träningslära, föreningslära, pedagogik och normer.

 

Välkommen till oss!