Submission Wrestling


Submission Wrestling (SW) är en modern sport med gamla anor. Inspirerat av MMA, Judo, Brottning och JiuJitsu tränar man utan slag och sparkar. Målet är istället att brotta ned motståndaren på marken, och därefter använda strypningar och ledlås för att kontrollera motståndaren.

När vi tränar SW på Top Hat har vi alltid säkerhet, trygghet och rörelseglädje som främsta prioritet. Självklart präglas träningen av korrekta tekniker kombinerat med fysiskt träning som stärker kropp och själ.
Ett pass består ofta av 60-90 minuter där början består av en uppvärmning med gymnastiska kroppsövningar, därefter en längre stund teknikövning och avslutningsvis fysträning eller kamp/sparring.

Vår SW-grupp är enbart för elever med minst en termin förkunskaper inom MMA/Judo/SW eller BJJ. Vi tar alltså idag inte emot totala nybörjare i Submission Wrestling. Nybörjare hänvisas till våra grupper i Boxning eller Thaiboxning.

Muay Thai


Muay Thai (eller thaiboxning på svenska) är en kampsport där man lär sig att boxas, sparkas, knäa och armbåga. Lika viktigt är det att inom thaiboxning visa respekt och ödmjukhet inför träningskamrater, coacher och motståndare i ringen. På Masthuggets Kampsportsklubb har vi en modern syn på thaiboxning, samtidigt som vi värderar dess rika kulturella historia. Utöver thaiboxning inspireras vi av såväl hollänsk kickboxning som kinesisk sanshou.

Ett pass består ofta av 60-90 minuter där nörjan består av en uppvärmning med gymnastiska kroppsövningar, därefter en längre stund teknikövning och avslutningsvis fys-träning (för nybörjare) eller kamp/sparring för de mer erfarna.

Boxning


Boxning är en sport med antika anor och har utövats under olympiska spel sedan länge. I boxningen lär du dig att använda fotarbete, huvudrörelser och höftrörelser för att träffa din motståndare med slag, allt medans du själv undviker att bli träffad. Det finns en anledning till att boxning har varit en populär sport i flera tusen år. Det är väldigt kul och lätt att förstå grunderna. Samtidigt kräver det många års studier för att bemästra boxningen. Förutom att du träffar kompisar och kommer i form, så är boxning ett ypperligt fundament för den som vill lära sig självförsvar.

Våra grupper

Boxning:Vår boxningsgrupp är tekniskt betonad och är till för alla. Fullständiga nybörjare tränar tillsammans med svenska mästare på samma pass. Varje elev förväntas göra sitt bästa och bidra med kämparglädje och en vilja att lära sig boxning. Vissa boxningspass (se schema) är enbart till för den avancerade utövaren, och där sker sparring. Normalt sett är övriga boxningspass fria från sparring.

Thaiboxning Motionsgrupp:Är du helt ny i thaiboxning? Eller har du tränat för länge sedan men känner dig ur form? Vill du lära dig thaiboxning på riktigt men slippa hård sparring? Då är motionsgruppen för dig!

Thaiboxning Avancerad:Tränar du regelbundet? Har du minst en termin regelbunden träning med dig och dessutom avsikten att bli skicklig i thaiboxning? Då är den avancerade gruppen för dig! Här ställs det större krav på ökad närvaro och sparring är vanligt förekommande.

Submission Wrestling (SW): Vår SW-grupp är enbart för elever med minst en termin förkunskaper inom MMA/Judo/SW eller BJJ. Vi tar alltså idag inte emot totala nybörjare i Submission Wrestling. Nybörjare hänvisas till våra grupper i Boxning eller Thaiboxning.


Lek & Bus för Barn 1-5 år:Vår träningsgrupp för barn i yngre åldrar. Här lär vi oss att hitta rörelseglädje, att visa respekt för kamrater, att lyssna på instruktören. Fokus ligger alltid på trygghet och glädje. Barnen utvecklar även sin kroppskontroll, balans och förmåga att samarbeta med kamrater. Inga slag eller sparkar riktas någonsin mot barnen under träningen.

Thaiboxning barn 5-10 år:Denna grupp är till för barn som vill lära sig ”kampsport på riktigt” helt utan slag mot varandra. Barnen får lära sig hur man håller god balans, hur man slår och sparkar i luften. Men kanske viktigast, barnen får lära sig att respektera sina kamrater, att hitta rörelseglädje och att lyssna på en idrottsledare. Kroppskontroll, balans, samarbetsförmåga, koordination och ett starkt sinne i en stark kropp är några av effekterna av att regelbundet träna thaiboxning.

Thaiboxning ungdom 10-15 år:Thaiboxning är en kampsport som i traditionell mening tillåter slag och sparkar. Vår ungdomsgrupp fokuserar på att ungdomarna skall hitta rörelseglädje, få nya vänner och lära sig grunderna i kampsport i en trygg och säker miljö. Inga hårda slag riktas mot ungdomarna. Istället är fokus på att lära sig de tekniska aspekterna av kampsport – vilket på många sätt påminner om att lära sig dans. Hur skall du stå med fötterna? Hur skall du hålla händerna? Hur slår man i luften? Hur slår man på en mitts (en kudde)? Samtidigt lär sig deltagarna kroppskontroll, grundläggande styrketräning (med kroppsvikt) och balans. Kanske viktigast är dock att vi lägger stor vikt vid respekt för kamrater och idrottsledare.