BARN & UNGDOMSTRÄNING
Kontakta Thomas Trägårdh
Telefon: +46 762 87 44 42
Mail: thomas@teamptophat.se

Masthuggets Kampsportsklubb erbjuder träning till barn och ungdomar enligt följande. Man får alltid pröva en gång gratis. För information om priser, se sektion ”PRISER”.

SKOLA, FÖRSKOLA ELLER FRITIDSGÅRD?
Samtliga av våra aktiviteter (beskrivna nedan) erbjuder vi för endast 380kr per besök till skolor som vill komma till våra lokaler och pröva våra aktiviteter med en erfaren och utbildad pedagog. Har ni en grupp barn/ungdomar som vill komma till oss och pröva lekfull och trygg kampsport under ca en timme?

SEKTION MASTHUGGET: Lek & Bus för Barn 1-5 år: Vår träningsgrupp för barn i yngre åldrar. Här lär vi oss att hitta rörelseglädje, att visa respekt för kamrater, att lyssna på instruktören. Fokus ligger alltid på trygghet och glädje. Barnen utvecklar även sin kroppskontroll, balans och förmåga att samarbeta med kamrater. Inga slag eller sparkar riktas någonsin mot barnen under träningen.

Thaiboxning barn 5-10 år: Denna grupp är till för barn som vill lära sig "kampsport på riktigt" helt utan slag mot varandra. Barnen får lära sig hur man håller god balans, hur man slår och sparkar i luften. Men kanske viktigast, barnen får lära sig att respektera sina kamrater, att hitta rörelseglädje och att lyssna på en idrottsledare. Kroppskontroll, balans, samarbetsförmåga, koordination och ett starkt sinne i en stark kropp är några av effekterna av att regelbundet träna thaiboxning.

Thaiboxning ungdom 10-15 år: Thaiboxning är en kampsport som i traditionell mening tillåter slag och sparkar. Vår ungdomsgrupp fokuserar på att ungdomarna skall hitta rörelseglädje, få nya vänner och lära sig grunderna i kampsport i en trygg och säker miljö. Inga hårda slag riktas mot ungdomarna. Istället är fokus på att lära sig de tekniska aspekterna av kampsport – vilket på många sätt påminner om att lära sig dans. Hur skall du stå med fötterna? Hur skall du hålla händerna? Hur slår man i luften? Hur slår man på en mitts (en kudde)? Samtidigt lär sig deltagarna kroppskontroll, grundläggande styrketräning (med kroppsvikt) och balans. Kanske viktigast är dock att vi lägger stor vikt vid respekt för kamrater och idrottsledare.

Ungdomar 15 år och äldre: Är du 15 år eller äldre får du delta i samma grupper som de vuxna, alltså i boxning, thaiboxning eller MMA. Om du är 16-17 år gammal och hellre vill delta i Muay Thai Ungdom så är du välkommen även där. Vuxna från 18 års ålder deltar enbart i vuxengrupper.